asd
31. évfolyam, 2. szám
Szerzői útmutató Lektori útmutató

 

A Canephron és a foszfomicin összehasonlítása heveny hólyaghurut kezelésében

Bevezetés: Célunk a legújabb randomizált, kontrollált, III. fázis non-inferiority vizsgálat eredményeinek bemutatása, mely a Canephron fitoterápiás készítmény és a foszfomicin hatékonyságát hasonlítja össze nem komplikált heveny hólyaghurut kezelésében.
Módszerek: Az általunk bemutatott vizsgálatba 18–70 éves, nem komplikált heveny hólyaghurutban szenvedő nőket vontak be. Elsődleges célkitűzései között szerepelt a kezdeti Canephron, vagy foszfomicin kezelést követő további antibiotikum-kezelést igénylő panaszok előfordulásának felmérése.
Eredmények: A foszfomicin csoportban a páciensek 89,8%-ánál, míg a Canephron csoportban a betegek 83,5%-ánál nem volt szükség további antibiotikum-kezelésre a 38 napig tartó vizsgálati időszak alatt. A 15%-os non-inferiority küszöbérték alapján a Canephron nem bizonyult kevésbé hatékonynak a foszfomicinhez viszonyítva.
Következtetések: A Canephron alkalmazása lehetővé teheti a nagy mennyiségű antibiotikum-felírás csökkentését, ezáltal hozzájárulhat a bakteriális anibiotikum-rezisztencia kialakulásának csökkentéséhez.

Tovább
<< < 1 > >>
1 találat 1 oldalon